Intervju med Jonatan Hugemark

Jonatan Hugemark – vår elitsatsande nybörjare

“Hej, jag har just startat med triathlon och satsar nu på en sprint. Jag vill träna minst 20 timmar i veckan, kan ni hjälpa mig?”

När det plingade till i inboxen på Instagram, och jag läste frågan, blev jag fundersam. Det var flera saker som gjorde att jag reagerade, men främst det att någon som är ny i sporten ville träna så pass mycket. För en sprint.

Jag menar…

Det vanliga är att vi som amatörer inte har någon tidigare erfarenhet av att träna strukturerat, med ett tydligt mål. Visst, många av oss har utövat någon sport inom ramen för en förening. Men det har sällan inneburit periodiserad zonträning på daglig basis.

Utöver detta, vår rekommendation för att ha behållning av en sprint, är att träna 4-6 timmar per vecka. Timmarna ska trots allt fördelas på simning, cykling och löpning.

Med vetskapen om att de flesta dessutom har fullt upp med att jonglera familj och arbete, brukar jag därför ställa ett par kontrollfrågor om träningsambitionen ligger +10 timmar per vecka. Oavsett distans.

Sagt och gjort så svarade jag på frågan med “Jonatan, ring mig”.

Det samtal som följde var startskottet för ett mycket spännande samarbete. Något vi kommer att berätta mer om i kommande inlägg.

Innehåll

Istället för att i text beskriva vem Jonatan Hugemark är och vilka ambitioner han har, är det enklare att få med det på film. Så, i nedan inslag hör du Jonatan berätta om,

  1. Varför triathlon är så kul och motiverande att han gärna tränar 25-30 timmar i veckan.
  2. De tre tips som han tycker andra kan ta med sig när de startar med triathlon.
  3. Den satsning som han nu tar sig an.

Varför triathlon?

3 tips

Intervju

Recent Posts

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Subscribe  
Notify of
0

Start typing and press Enter to search

Rörlighetsträning för ökad prestationTräna bålstyrka