Boost Up Quiz - en tävling med tryck

Boost Up Quiz – en tävling med tryck

Under december månad genomförde vi Boost Up Quiz – tre parallella tävlingar på Facebook där respektive vinst var en Boost Up för simning, cykling eller löpning.

Utöver att deltagarna gav svar på ett par frågor om sitt utövande av triathlon, gick själva tävlings-momentet ut på att besvara nedan frågor.

Prova gärna frågorna

Vem svarade?

För dig som tycker att siffer-snack är sååå tråkigt, skrolla ner så kan du läsa vilka som vann. För övriga som ändå är lite intresserad av hur de drygt 700 deltagarna i vår quiz ”ser ut”, kommer här en kort genomgång.

Visst, urvalet är inte fullt ut representativt för den svenska triathlon-communityn vilket gör att jag inte kan dra för långtgående slutsatser. Men eftersom att vi inte driver en vetenskaplig blogg, ger jag oss ganska stor frihet.

Långt och ambitiöst

Det kanske inte är en direkt överraskning att ni som håller på med triathlon vill mer och är ambitiösa (-re än ___!?). Det visar sig att merparten (76%) av respondenterna har en halv eller hel Ironman som huvudtävling under 2019.

Minst ”populär” verkar den olympiska distansen vara.

Dessutom satsar nästa 60% på att göra personbästa, medan närmare 5% går all in för en podieplats.

Förbättringspotential

För att nå de högt uppsatta målen verkar det dock som att simningen är det överhängande problemet. 3 av 5 har nämligen angett att simningen är den svaga grenen. De övriga uppger att cykling och löpning är lika ”svårt”.

Hur svarade ni?

När startskottet för vår Boost Up Quiz gick funderade vi på om frågorna skulle ge alla full pott!? Även om de flesta fick rätt svar, var det totalt sett ändå närmare 10% som kryssade fel.

Knivigast verkar löp-frågan varit i och med att drygt 22% trodde att den gemensamma nämnaren för Carioca, Storken, och Ravelli var fotboll.

Vilka vann?

Veronica Höiom kan glädja sig åt att ytterligare förbättra sitt vattenläge i och med att hon vann en sim-boost. Veronica satsar på att göra personbästa under Ironman 2019.

I cykel-tävlingen tog Anders Larsson hem vinsten. Han förstod att drafting varken var en prototyp eller ölfest. Anders siktar på personbästa på medeldistans (halv Ironman).

Evalotta Johansson kan snart ses utföra både Carioca-, Storken-, och Ravelli-steg. Hon vann nämligen tävlingen om en Boost Up Löpning. Evalotta kommer att genomföra en halv Ironman under 2019.

::

Vi önskar grattis till vinnarna, och skickar samtidigt ett stort tack till alla er som engagerat sig.

/Joachim

Recent Posts

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Subscribe  
Notify of
0

Start typing and press Enter to search

simträningbuoyancy_shorts